Ochutnejte k vínu různé zrající sýry a druhy masa

Pokud dáváte více přednost červenému, budete zase příjemně překvapeni odrůdou Zweigeltrebe nebo Modrého Portugala, případně Merlota, jejichž kulatější sametovější chuť ve spojení s kořeněnými sýry dodá ojedinělý kulinářský zážitek. Nezapomeňte při degustování dbát rad zkušených pěstitelů révy a ochutnávejte podle doporučení různé druhy sýrů či masových pochutin, které chuťové vjemy révového nápoje ještě více podtrhnou. Je to právě ta souhra spojení, která dává při konzumaci každému možnost pocítit pestrost a typ lahodných nápojů. Nebraňte se okusit všechny možnosti, které jsou vám doporučovány, protože právě zkušenost je tím, co se při ochutnávání velmi vyplatí.

Starý Egypt věděl, co je dobré

Na víno a jeho konzumaci se obraceli už ve starém Egyptě a révové hrozny i alkoholové nápoje se obětovávaly božstvům, aby zachovalo i nadále lidu svou přízeň. Ať už se jednalo o bílé, červené nebo růžové, vždy to bylo něco, co dodávalo slavnostní ráz každé sešlosti nebo slavnostní hostině. Připít tímto révovým nápojem si můžeme i dnes.  Jen výběr je mnohonásobně větší, díky rozšířené nabídce révového nápoje ze všech koutů celého světa. Můžete tak okusit révový nápoj například z Afriky, Brazílie, Moldávie nebo také až ze slunné Austrálie. Každý z takových vyrobených nápojů s sebou přináší konzumentovi hlavně chuťovou odlišnost z míst, kde hrozny vyrůstaly a dozrávaly. Poznáte bezpečně slunečnější světadíly podle sladší chuti nápoje, která je vyzrálými hrozny typická.